Skip to main content

Kosken­lasku­seikkailu Villi­reitti

Koe koskenlaskun hurmaa Villillä reitillä!

Koskenlaskuseikkailu Villi reitti vie sinut Kuusamon komeimmille koskille.

Kokoonnumme Retkietapissa (noin 25 min. Rukalta), Juumassa, josta seikkailu alkaa varusteiden vaihdon jälkeen. Retken alussa lämmittelemme Niskakosken valloituksella. Tämä II-luokan koski kansainvälisen koskiluokituksen mukaan tarjoaa sopivasti haastetta alkuun. Sen jälkeen alkaakin Villin reitin vauhdikkain osuus! Ensin vuorossa on Myllykoski (III-IV). Kosken alussa on köngäs, jonka jälkeen matkamme jatkuu vauhdikkaasti hieman vasemmalle kaartaen. 50 metrin matkalla koski putoaa 5 metriä, joten pärskeitä riittää!

Myllykosken jälkeen on vuorossa yksi Suomen suurimmista laskettavista koskista: Aallokkokoski! Tämä melkein 900 metriä pitkä IV-luokan koski tarjoaa vauhtia ja haasteita – kipparin ohjeiden mukaisesti melojat tekevät saumatonta yhteistyötä ja halkovat Aallokkokoskelle tyypillisiä heinäsouva-aaltoja. Aallokkokosken valloituksen jälkeen onnistumisen tunne on upea!

Seuraavana vuorossa on Jyrävä, jonka ohi siirrymme jalkaisin. Lautta lasketaan tyhjänä Jyrävän könkään kuohuihin – rannalta on hyvä seurata, kuinka kova veden voima könkäässä on.

Jyrävältä koskenlaskuseikkailumme jatkuu kohti Vattumutkaa. I-II luokan kosket ja upeat Oulangan kansallispuiston maisemat rentouttavat ja rauhoittavat mieltä. Täällä alaosassa Kitkajoki kiemurtelee jyrkkien kallioseinämien välissä ja kosket ovat pitkähköjä. Välillä annamme vain veden virran viedä ja nautimme luonnon rauhasta. Vattumutkassa nousemme lautasta ja patikoimme noin puolen kilometrin matkan autolle. Huomioithan, että matkalla on paljon portaita. Autokuljetus takaisin lähtöpaikalle.     

Lähdöt joka päivä klo 15 Juumasta, minimiryhmäkoko 4 henkilöä
Retken kesto 2h kuljetuksineen
Hinta 60 € / aikuinen
Ikäraja K18

Koskenlaskun hinta sisältää varusteet (kumisaappaat, sadehousut ja -takki, pelastusliivi, kypärä), kuljetukset takaisin kokoontumispaikkaan, koskenlaskukipparitutkinnon suorittaneen oppaan, kumilautan ja melat, vakuutukset.

Vinkkejä Villin reitin koskenlaskuretkelle

Villillä reitillä vesi pärskyy sen verran, että vaatteet voivat kastua sadevaatteista huolimatta. Voit ottaa kuivat vaihtovaatteet mukaan lauttaan – suosittelemme tätä etenkin viileällä säällä. Lautoissamme kulkee mukana vedenpitävä kassi/tynnyri vaihtovaatteita varten.

Pakkaathan puhelimen ja kameran ehdottomasti vedenpitävään koteloon, mikäli haluat ottaa ne retkelle mukaan. Puhelimet, kamerat ym kosteudelle arat varusteet ovat asiakkaan omalla vastuulla.

Villille reitille kannattaa varata aina mukaan juomapullo, etenkin lämpimällä säällä.

Osallistuthan retkillemme vain terveenä!

Keskitymme kesäpalveluihin ja palvelemme vain kesä-syyskuussa, joten meille on tärkeää, että voimme toimia turvallisesti ja keskeytyksettä koko kesäkauden ajan. Toivommekin, että huomioit kanssa lomailijat ja henkilökuntamme ja osallistut retkiimme vain terveenä. Toimipisteessämme on tarjolla käsidesiä, joten puhdistathan kädet ennen varusteiden vaihtoa saapuessa ja lähtiessä. Tarjolla on myös kasvomaskit kuljetuksien ajaksi.

Mikäli oireilet ennen retkeä ja joudut perumaan osallistumisen koronaoireiden vuoksi, siirrämme osallistumisen veloituksetta toiseen kertaan.