Skip to main content

Kosken­laskua

Kuusamossa, Kitkajoella

Koskenlaskuihin sisältyy:

  • varusteet (kumisaappaat, sadehousut ja -takki, pelastusliivi, kypärä)
  • kuljetukset
  • vakuutukset
  • kipparitutkinnon suorittanut opas
  • Pitkällä reitillä retkieväät

Koskenlasku Kuusamossa

Kuusamon Kitkajoella on koskia laskettu jo 1900 – luvun alkupuolelta asti ja Retkietapistakin 1950 – luvulta saakka. Puuveneet ovat vaihtuneet kumilauttoihin ja kippareilta vaaditaan koskenlaskukipparin tutkinto, mutta koskenlaskun viehätys on ja pysyy!

Kitkajoki on ihanteellinen joki koskenlaskijoille. Käylä – Juuma -reitti, niin sanottu Kitkajoen yläosa, on oivallinen ensikertalaisen koskenlaskureitti, joka soveltuu myös koko perheen aktiviteetiksi (ikäraja 5v). Reitillä päästään laskemaan seitsemän koskea, joista suurin osa on I-II luokan koskia. Virran voimaa päästään kokemaan Harjakoskessa, yläosan ainoassa III-luokan koskessa.

Seikkailijoille ja aiemmin koskea laskeneille Kitkajoen alaosa, eli Juuma – Vattumutka– ja Juuma – Pähkänänkallio – reitit, tarjoaa sopivasti vauhdin hurmaa ja haastetta! Alaosan koskenlaskuretkille ikäraja onkin 18. Näillä reiteillä päästään kokemaan Suomen suurin laskettava koski, Aallokkokoski. Jyrävän jälkeen tulevat pitkät I-II -luokan kosket kiemurtelevat Oulangan kansallispuiston upeissa maisemissa. Lue lisää koskenlaskuretkistämme ja varaa oma seikkailusi!

3 vinkkiä koskenlaskuretkelle

  1. Koskien pauhussa vesi voi pärskähdellä sen verran, että vaatteet kastuvat. Voit ottaa kuivat vaihtovaatteet mukaan lauttaan – suosittelemme tätä etenkin viileällä säällä. Lautoissamme kulkee mukana vedenpitävä kassi/tynnyri vaihtovaatteita varten.
  2. Pakkaathan puhelimen ja kameran vedenpitävään koteloon, mikäli haluat ottaa ne retkelle mukaan. Puhelimet, kamerat ym kosteudelle arat varusteet ovat asiakkaan omalla vastuulla.
  3. Aurinkoisella säällä ja aikataulun salliessa on mahdollista pulahtaa lautasta vilvoittelemaan – pukeudu sen mukaisesti.

Osallistuthan retkillemme vain terveenä!

Keskitymme kesäpalveluihin ja palvelemme vain kesä-syyskuussa, joten meille on tärkeää, että voimme toimia turvallisesti koko kesäkauden ajan. Toivommekin, että huomioit kanssa lomailijat ja henkilökuntamme – osallistu retkiimme vain terveenä. Puhdistathan kädet ennen varusteiden vaihtoa saapuessa ja lähtiessä, tarjolla on käsidesiä. Autoissamme on myös tarjolla kasvomaskit kuljetuksien ajaksi.

Mikäli oireilet ennen retkeä ja joudut perumaan osallistumisen koronaoireiden vuoksi, siirrämme osallistumisen veloituksetta toiseen kertaan.